Läsarfråga: kalsonger som korvar sig

Vi fick en fråga från en läsare som vi tänkte göra vårt bästa för att svara på, och kanske är det fler som har samma bekymmer. Läsaren undrar om vad det är som gör att kalsonger ibland korvar upp sig och vad som kan göras för att slippa detta.

Fråga: Hej. Jag har alltid haft problem med att hitta kalsonger som passar och samtidigt är sköna.

Mitt problem är att kalsongerna åker upp på insidan av låret och blir som en ihoprullad tygkorv vid ljumsken. Måste ofta ner med handen innanför byxorna och dra ner kalsongerna.

Min fråga är om ni vet om det beror på att kalsongerna är för stora eller för små? Samt om det bästa för att undvika detta är att köra på korta briefs, boxer trunks eller längre boxer briefs?

Tack på förhand!

Svar: Först och främst, tack för din fråga! Du är troligen inte ensam om att ha problem att hitta kalsonger som passar bra och sitter skönt utan att behöva justeras stup i kvarten.

Det är svårt att veta exakt vad det är som gör att det blir på det här viset, men eftersom du skriver att du haft problem att hitta kalsonger så kan vi anta att du provat olika varianter och haft liknande upplevelse. Därför fokuserar vi på några möjliga orsaker och tipsar om vad du skulle kunna prova för att slippa detta.

För tighta byxor?

En anledning till att kalsongerna korvar sig kan bero på att du bär byxor som är för tighta och därför skapar en friktion som får kalsongbenen att sakta glida uppåt mot ljumskarna. Lösare passform på byxorna ger mer utrymme för kalsongerna att hänga mer fritt, vilket kan lösa problemet. Här kan du fundera på och testa om samma sak händer när du bara har kalsonger på dig, dvs utan byxor? Om du även då upplever att de rör sig uppåt på samma sätt så beror det förmodligen på kalsongmodellen eller storleken.

Hur sitter kalsongbenen?

Om det första tipset inte hjälpte eller om du absolut inte känner för att byta ut dina byxor så har vi fler förslag. Vid första anblick kan kalsonger verka vara i stort sett identiska, varför många inte tänker på att en modell kan passa bättre eller sämre. Men faktum är att även benen har olika längd, omkrets/tighthet och mängd stretch – vilket tillsammans skapar en mer eller mindre unik passform. Du skulle kunna prova att använda ett par boxer briefs med lite längre ben och helst att de är åtsittande kring låren.

Börja med briefs?

Som du själv skriver är ett alternativ också att gå över till briefs, dvs kalsonger utan ben. Många trivs grymt bra med briefs och gillar både hur de ser ut och känns. För din del är detta det allra enklaste sättet att slippa tyg som korvar sig – det finns helt enkelt inte något tyg som kan glida upp!

Hoppas att dessa tips kan hjälpa dig och andra att slippa gå runt och vantrivas med dina underkläder. Livet är för kort för undermåliga underkläder!

Billigaste kalsongerna 2024

Även om vi på Kalsongguiden har en särskild kärlek till riktigt bra kalsonger är vi väl medvetna om att det inte är det som de flesta vill lägga stora pengar på. För de allra flesta är kalsonger något man inte tänker så mycket på och helst köper så billigt som det...

Recension: CDLP Boxer Briefs

CDLP är ett relativt nytt svenskt märke som satsar hårt på att göra snygga och stilrena underkläder för män. I intervjuer har grundarna pratat om att det saknas ett företag som gör snygga kalsonger i vettiga material, utan skrikiga färger eller blaffiga loggor. Det är...

5 enkla tips för renare underkläder

Kalsonger bärs nära inpå kroppen och används väldigt flitigt. Det är därför viktigt att vara noga med hur du tvättar och tar hand om dina kalsonger, så att de håller länge och känns fräscha och sköna att ha på sig. Att ha rena underkläder är A och O! 1. Våga vägra...

Bästa kalsongerna 2024

Bästa boxer-kalsongerna - Björn Borg Cotton Stretch Boxer Köps bäst hos Björn Borg Björn Borg Cotton Stretch Boxer 7-pack är definitiva favoriter bland boxerkalsonger. Dessa kalsonger är tillverkade av ett fint stretchigt material som kombinerar bomull och stretch,...

Recension: Calvin Klein boxer briefs

Klassikernas klassiker? Calvin Klein är förmodligen ett av de namnen som närmast förknippas med underkläder och kanske kalsonger i synnerhet. Ursprungligen startat på 70-talet av amerikanen med samma namn är det ett varumärke som under varje efterföljande årtionde...

Hittar du inte vad du letar efter?

Kanske vill du hellre titta på någon annan kalsongmodell. På Kalsongguiden har vi  allt du behöver veta om briefs, boxer trunks, boxer briefs eller boxers!

Läs om briefs

Läs om boxer trunks

Läs om boxer briefs

Läs om boxers