Recension: CDLP Boxer Briefs

CDLP Boxer Briefs recension 1

CDLP är ett relativt nytt svenskt märke som satsar hårt på att göra snygga och stilrena underkläder för män. I intervjuer har grundarna pratat om att det saknas ett företag som gör snygga kalsonger i vettiga material, utan skrikiga färger eller blaffiga loggor. Det är något vi till stor del kan hålla med om. Här är CDLP inte heller helt ensamma, men kanske är de bäst?

Vi kan börja med namnet. CDLP, eller Un Cadeau de la Providence som förkortningen står för, betyder typ ”en försynt gåva” och är hämtat från en gammal fransk schlagerlåt av Michael Fugain. Det är inte så lite pretto men samtidigt kul och vi gillar känslan de bygger kring märket. Grundarna som har kopplingar till filmvärlden bygger just nu ett märke som i brist på bättre ord känns coolt, modernt och medvetet. En kik på Instagram skvallrar om att CDLP är visuellt ambitiösa och håller på att skapa något som får mer och mer genomslag internationellt. Det är med det i bakhuvudet som vi testar ett par från deras kollektion.

Kalsongerna vi testat är ett par boxer briefs, det vill säga med lite längre ben. Dessa finns att köpa i färgerna vitt, marinblått, militärgrönt och svart. Vårt val föll på ett par i marinblått.


Bästa pris på CDLP 9-pack

Det mest prisvärda sättet att köpa CDLP-kalsonger är i form av ett 9-pack. Med ett storpack får du möjlighet att  byta ut hela kalsonglådan på ett bärde, samtidigt som styckpriset blir mycket förmånligt.


Första intryck av CDLP kalsonger

När paketet öppnas och den inre kartongen plocka fram sprids ett leende över läpparna. CDLP gör ett bra jobb med att skapa en häftig upplevelse kring sina produkter. Lådorna som kalsongerna levereras i är läckert utformade med en uppkäftigt gul färg och med CDLP präglat i locket. Upplevelsen påminner om känslan från första gången vi packade upp en produkt från Apple, vilket är ett gott betyg.

De boxer briefs som testas är som sagt marinblå. Tyget och resåren är ton-i-ton och på resåren finns en diskret prägling med tillverkarens logotyp. Som nämnts ovan är det en väldigt stilren helhet och enkel design som troligen passar de flesta smaker. Designmässigt har vi inget att klaga på, så vida du är okej med de basfärger som erbjuds. Det är dock dessa färger vi själva gillar bäst och rekommenderar som bas för kalsonggarderoben.

CDLP sägs vara normala i storleken och rekommendationen är att köpa dem i sin vanliga storlek. Detta kan vi bekräfta, men vill du ha en lösare eller tightare passform kan du så klart gå upp eller ner en storlek.

Lyxiga material

När kalsongerna plockats ur och dragits på känns det med en gång att dessa kalsonger skiljer sig från mängden, på ett mycket bra sätt.

Kalsongerna tillverkas i ett material som heter lyocell. Det är ett lite speciellt material, gjort på återvunna träfibrer. Ens första tanke är kanske inte att det skulle vara särskilt skönt, men faktum är att de är väldigt bekväma och har en skön känsla. Det finns också en lyster som gör att de ser, och känns, lyxiga. Enligt CDLP själva möjliggör användandet av lyocell en mer effektiv infärgning jämfört med bomull, vilket både är vänligare mot miljön men också ger just lite extra lyster. Materialmässigt är detta riktigt intressant och det ska bli spännande att se hur de påverkas av tvättar framöver.

Omdöme – borde du köpa kalsonger från CDLP?

Första intrycket är mycket gott och det är svårt att bortse från att CDLP förmodligen är det mest nyskapande och marknadsföringsmässigt intressanta varumärket på marknaden just nu. Vi gillar det säregna och tydliga varumärket, samtidigt som själva kalsongerna är lyxiga utan att vilja dra ögonen till sig. Materialet är underbart mjukt och lovar gott vad gäller miljötänk och hållbarhet. Vi förväntar oss mycket bra hållfasthet genom många tvättar, och det får vi återkomma till i en återblick.

Det diskreta går igen i att sidosömmarna är utan stickningar, dvs utan att trådarna syns utifrån. Det gör att sömmarna syns mindre och ger kalsongerna ett mer avskalat och cleant utseende. Det gillar vi!

Det som kan nämnas som baksida är att CDLP definitivt hör till bland de dyrare på marknaden. Vi betalade 289 kronor för ett par och om du vill ha boxer shorts kostar det dig 299 kronor. I flerpack blir det bättre pris då du får tre par för ett ganska mycket lägre styckpris (Bästa pris på kalsonger från CDLP hittar du här.). Vi resonerar dock så att kvalitet får kosta och att det i längden lär vara lönt att köpa underkläder av hög kvalitet som håller länge och sparar på miljön. Vi kan varmt rekommendera CDLP om du är ute efter något riktigt, riktigt bra.

Bästa pris på CDLP 9-pack

Det mest prisvärda sättet att köpa CDLP-kalsonger är i form av ett 9-pack. Med ett storpack får du möjlighet att  byta ut hela kalsonglådan på ett bärde, samtidigt som styckpriset blir mycket förmånligt.

Billigaste kalsongerna 2024

Även om vi på Kalsongguiden har en särskild kärlek till riktigt bra kalsonger är vi väl medvetna om att det inte är det som de flesta vill lägga stora pengar på. För de allra flesta är kalsonger något man inte tänker så mycket på och helst köper så billigt som det...

5 enkla tips för renare underkläder

Kalsonger bärs nära inpå kroppen och används väldigt flitigt. Det är därför viktigt att vara noga med hur du tvättar och tar hand om dina kalsonger, så att de håller länge och känns fräscha och sköna att ha på sig. Att ha rena underkläder är A och O! 1. Våga vägra...

Bästa kalsongerna 2024

Bästa boxer-kalsongerna - Björn Borg Cotton Stretch Boxer Köps bäst hos Björn Borg Björn Borg Cotton Stretch Boxer 7-pack är definitiva favoriter bland boxerkalsonger. Dessa kalsonger är tillverkade av ett fint stretchigt material som kombinerar bomull och stretch,...

Recension: Calvin Klein boxer briefs

Klassikernas klassiker? Calvin Klein är förmodligen ett av de namnen som närmast förknippas med underkläder och kanske kalsonger i synnerhet. Ursprungligen startat på 70-talet av amerikanen med samma namn är det ett varumärke som under varje efterföljande årtionde...

Bästa långkalsongerna 2024

När temperaturen sjunker och vindarna blåser kallare är det skönt att dra på sig ett par krispigt nya långkalsonger. Ingen gillar att frysa och om du vistas mycket utomhus under hösten och vintern (och låt oss vara ärliga, våren) är du förmodligen i...

Hittar du inte vad du letar efter?

Kanske vill du hellre titta på någon annan kalsongmodell. På Kalsongguiden har vi  allt du behöver veta om briefs, boxer trunks, boxer briefs eller boxers!

Läs om briefs

Läs om boxer trunks

Läs om boxer briefs

Läs om boxers