Recension: Calvin Klein boxer briefs

Calvin Klein boxers

Klassikernas klassiker? Calvin Klein är förmodligen ett av de namnen som närmast förknippas med underkläder och kanske kalsonger i synnerhet. Ursprungligen startat på 70-talet av amerikanen med samma namn är det ett varumärke som under varje efterföljande årtionde återuppfunnit sig självt och fångat nya anhängare.

En starkt bidragande faktor till varumärkets bestående succé är att de sammankopplats med en lång rad kända ansikten genom tiden. Namn som Kate Moss, Mark Wahlberg, Kendall Jenner, Justin Bieber – i Sverige kanske framförallt Fredrik Ljungberg står ut som den mest profilerade. Med detta har Calvin Klein byggt sin position och troligen har det inte gått någon förbi.

Ska vi då lämna varumärket Calvin Klein därhän och kika lite närmare på deras kalsonger? Vi har provat Calvin Kleins boxer (Classic fit, cotton stretch). Dessa finns i en lång rad färger men valet föll på svarta med vit resår. Dessa säljs i flerpack och för ett pack om tre betalade vi 449 kronor.


Bästa pris på Calvin Klein Cotton Stretch

Calvin Klein 9-PACK COTTON STRETCH TRUNKS - 1099 kr

Det mest prisvärda sättet att köpa Calvin Klein-kalsonger är i form av ett 9-pack. Med ett storpack får du möjlighet att  byta ut hela kalsonglådan på ett bräde, samtidigt som styckpriset blir mycket förmånligt.


Calvin Klein boxers
Första intryck av Calvin Klein Cotton Stretch

Kalsongerna levereras i en enkel låda i hårdplast. På omslaget syns en vältränad torso på en man vars huvud skurits bort i bildens överkant. Vad gäller underkläder är förpackningen verkligen inte allt, ändå kan det tyckas att dessa förpackningar skulle få sig lite kärlek och en förnyad design. Förpackningen väcker inga direkta känslor och lever inte riktigt upp till Calvin Kleins i övrigt oerhört starka formspråk och känsla för sparsmakad design och reklam. I jämförelse med den upplevelse som CDLP bjuder på är det helt enkelt inget att skriva hem om.

Hur som helst, inuti förpackningen hittar jag tre par av CKs boxer briefs. Svart tyg med vit resår är ett säkert val och hör utöver de helvita och de gråmelerade till den klassiska kärntrion. Den med beslutsångest kan glädjas åt att trepacken även säljs med en av varje färg. Designen är i alla fall enkel och det är inte för inte som Calvin Klein här och där kallas “Calvin Clean”. Det som kan lyftas fram är att resåren (vars material berörs i nästa stycke) känns som en rätt smakfull avvägning för den som vill komma bort från blaffiga logotypströdda underkläder i grälla färger men samtidigt satsa på något erkänt bra och välbeprövat. Logotypen skriker inte om uppmärksamhet, vilket uppskattas.

Inför köpet rekommenderades det att vara uppmärksam på storleken och hellre välja en mindre storlek om man är osäker. Detta är alltid svårbedömt men upplevelsen är att de är något stora i storleken, och framförallt att de erbjuder en ganska stor mängd stretch. Ta din vanliga storlek eller möjligen en mindre, beroende på hur mycket du vill att de ska smita åt.

Material

Det första som väcker uppmärksamhet är de obeklädda resåren som känns sträva, nästan prassliga mellan fingrarna. Första tanken är att dessa kommer vara obekväma, som att ha kartong runt midjan. När kalsongerna bärs för första gången försvinner den farhågan och resåren känns följsam och mjuk mot huden. Resåren stretchar bra och gör att kalsongerna sitter skönt på plats. Falskt alarm med andra ord. Detta gäller även efter att de tvättats.

Tyget i övrigt är 95% bomullt och 5% elastan, vilket är en sammansättning som förekommer bland väldigt många kalsongtillverkare. I svart utförande är tyget matt till färgen, utan någon särskild lyster eller struktur. Efter att ha burit och tvättat kalsongerna ett gäng gånger kan det sägas att de verkar hålla ihop mycket bra sett till färg, form och känsla. I Calvin Kleins kalsonger får du en arbetshäst med mjukhet och stadga i tyget. Vi har anledning att återkomma till ämnet när de genomgått än fler tvättar, men de lovar gott.

Calvin Klein boxers

Slutomdöme – borde du köpa kalsonger från Calvin Klein?

Varumärket Calvin Klein är starkt och troligen har du redan en uppfattning om det sedan tidigare. I dessa kalsonger bjuds du inte på något nyskapande, men de ska kanske snarare ses som någon form av baslinje – något som många andra märken utgår från. Det är lyxiga kalsonger så till vida att de är sköna, kommer klara att tvättas och utan överdriven exponering av sin logotyp. Dessa kalsonger skulle duga gott som ryggraden i kalsonglådan och kan med lätthet bäras sju dagar i veckan för den som inte vill krångla till det i onödan.

Vi gillar avslutet ned mot benen (som syns i bilden ovan) som får kalsongerna att kännas välproportionerade och gör att de sitter bra runt låren. Det är en liten detalj men som särskiljer dessa från andra kalsonger vi provat.

Med ett pris på 449 kronor för ett trepack blir styckpriset ca 150 kronor. Köper du ett större pack blir det billigare än så. Materialet är bra men inte bäst i klassen. Kalsongerna är likt många andra producerade i Bangladesh, vilket vi är neutralt inställda till. Totalt sett får det sägas att det är en bra produkt som kommer tjäna dig länge och funka i alla lägen. Detta dessutom att ruinera dig om du behöver byta ut hela kalsonglådan.

Bästa pris på Calvin Klein Cotton Stretch

Calvin Klein 9-PACK COTTON STRETCH TRUNKS - 1099 kr

Det mest prisvärda sättet att köpa Calvin Klein-kalsonger är i form av ett 9-pack. Med ett storpack får du möjlighet att  byta ut hela kalsonglådan på ett bräde, samtidigt som styckpriset blir mycket förmånligt.

Bästa långkalsongerna 2021

När temperaturen sjunker och vindarna blåser kallare är det skönt att dra på sig ett par krispigt nya långkalsonger. Ingen gillar att frysa och om du vistas mycket utomhus under hösten och vintern (och låt oss vara ärliga, våren) är du förmodligen i...

Bästa badbyxorna 2021

Vilka är de bästa badbyxorna? Det är en fråga vi lagt mycket tid på, och på många sätt är det en fråga som ligger nära hur vi tänker kring kalsonger. De bästa badbyxorna är snygga och har hög kvalitet men också en passform som klär dig. De ska helst...

Bästa briefs kalsonger 2021

Bra kalsonger är viktigt! Det är det första du tar på dig och det sista du tar av dig, sitter på hela dagen och ska hålla upp i vått och torrt. Oavsett om du spenderar dagen på kontor, tränar aktivt eller är på utflykt ut i naturen – dåliga kalsonger...

Bästa träningsstrumporna 2021

Ja, även om vi vanligen lägger största fokuset på Kalsongguiden på just kalsonger är det enligt oss ungefär samma kvalitéer som gör strumpor bra. Vi tycker att underkläder oavsett sort ska vara funktionella och hållbara, slitstarka och ha ett rimligt...

Bästa ankelstrumporna (låga strumpor) 2021

Dags att köpa nya ankelstrumpor? Låga strumpor har blivit mer och mer populärt och är framförallt på sommaren väldigt skönt. Framförallt är det trevligt att ha ett par strumpor utan skaft när du bär shorts, eftersom många tycker illa om hur det ser ut...

Hittar du inte vad du letar efter?

Kanske vill du hellre titta på någon annan kalsongmodell. På Kalsongguiden har vi  allt du behöver veta om briefs, boxer trunks, boxer briefs eller boxers!

Läs om briefs

Läs om boxer trunks

Läs om boxer briefs

Läs om boxers