Köpguide – Boxers

Denna sida innehåller reklamlänkar. 

Boxers är gudfadern bland kalsonger. Boxers har ofta en normal midja där resåren är innesluten i tyget. Många tänker nog på en boxer som rymlig på gränsen till oversize. Det är självklart sant att många tillverkare gör sina boxers med väldigt mycket rum för rörelse, vilket kan vara skönt. På senare år har dock många märken börjat erbjuda boxers med en mer modern och något smalare passform – både smickrande för bäraren och väldigt bekvämt.

Boxers har vanligen knäppning och sys oftast i 100% bomull och alltså utan stretch.

Vilka boxers är bäst?

Det finns många märken som tillverkar och säljer briefs. Dock finns det ett fåtal som gör kalsonger som känns riktigt bra att ha på sig, ser snygga ut och som klarar att tvättas igen och igen. Här delar vi med oss av  våra favoriter.

Bäst värde för pengarna boxers: Calvin Klein

En spännande och intressant twist på en modern klassiker. Calvin Klein hämtar inspiration från deras kanske mest kända, tighta, modeller och applicerar det på formen av en boxer. Vi tycker att resultatet blir en stenhård och lite uppkäftig kombo. Lyckat!
Material:100% bomull
Tvätt:- Tvättas i 30 grader
- Kan torktumlas på låg värme
Design:Normal midja. Resår i vitt med logotyp i svart.

Finns i:
- svart
- vitt
- grått
Produktionsland:Okänt
Prisexempel:2-pack - 449 kr

Bästa budget boxers: Bread & Boxers

Bread & Boxers är ett svenskt varumärke som nu funnits i ett par år. De säger själva att de fokuserar på att göra baskläder som är snygga och funktionella med hög komfort. Vi gillar dem framförallt för den cleara designen och vettiga priser. Plus i kanten för att de gör sina kalsonger i ekologisk bomull.  Ett mycket bra val.

En intressant  detalj är att hockeyspelaren Henrik Lundqvist provade underkläderna från Bread & Broxers och gillade dem så pass att han numer är delägare i företaget.

Material:100% bomull.
Tvätt:- Tvättas i 40 grader
- Torktumlas ej
Design:Medium midjehöjd. Diskret tygpatch med logotyp vid vänster sida av resåren. Knappgylf.

Finns i:
- mörkblått
- vitt
Produktionsland:- Indien
Priser:1-pack - 199 kr

Bästa premium boxers: CDLP

Den svenska nykomlingen CDLP gör kalsonger med fantastisk känsla i lyxiga material och läcker förpackning. Vi älskar den diskreta designen och att kalsongerna är hållbart producerade. En ny favorit som vi rekommenderar alla att prova. 

Material:95% Lyocell och 5% elastan. Fantastiskt bekväma, slitstarka och miljövänliga
Tvätt:Tvättas i 40 grader men ska inte torktumlas.
Design:Snygga och stilrena. Diskret logotyp i bakre resåren.
Prisexempel:3-pack - 749 kr

Hittar du inte vad du letar efter?

Kanske vill du hellre titta på någon annan kalsongmodell. På Kalsongguiden har vi  allt du behöver veta om briefs, boxer trunks, boxer briefs eller boxers!

Läs om briefs

Läs om boxer trunks

Läs om boxer briefs

Läs om boxers