Bästa träningsstrumporna 2020

Ja, även om vi vanligen lägger största fokuset på Kalsongguiden på just kalsonger är det enligt oss ungefär samma kvalitéer som gör strumpor bra. Vi tycker att underkläder oavsett sort ska vara funktionella och hållbara, slitstarka och ha ett rimligt pris.

Det måste inte vara snorbilligt om kvalitén är hög och känslan något över det vanliga, men är det billigt är det förstås en fördel. Vi har därför valt ut ett antal olika sorters strumpor med hänsyn till just det – bra strumpor som är grymma att träna i och som inte kostar en krona mer än de smakar.

Vilka är de bästa träningsstrumporna?

De bästa träningsstrumporna är hållbara, sköna och har en lagom höjd på skaftet. Det finns mängder av tillverkare av strumpor men det är först när du använt dem ett tag som du märker vilka som är bra. Vi har därför testat ett gäng olika märken och varianter för att komma fram till de som just nu håller högst klass. Nedan hittar du de vi rekommenderar, efter att ha köpt och testat en hel drös med olika sportstrumpor.

Bästa premium: Falke Run

Falke är främst kända som strumptillverkare av fina herrstrumpor som mycket väl kan användas till dressad klädsel som exempelvis kostym. De gör även en lyxig variant av en sportstrumpa med extremt avskalad design och förstärkningar i ton-i-ton vid de hårdast belastade delarna. Detta ger ett diskret och cleant utseende och en strumpa som dessutom är oöverträffat mjuk och skön.

Mixen av bomull och polyamid skapar en mjuk stretch som sitter skönt på foten och samtidigt andas. Detta bidrar till minskad lukt och är i allmänhet skönare för fötterna.  Enligt oss är detta creme de la creme och förmodligen de bästa strumporna för träning som finns på marknaden.

Bästa budget: 3-pack från Puma

Vi börjar med basics. För dig som vill slippa tvätta stup i kvarten och helt enkelt vill ha vanliga hederliga strumpor utan vidare krusiduller – här har du vad du söker. Dessa strumpor från Puma säljs i 3-pack. Designmässigt har de en diskret logga högst upp på skaftet samt förstärkningar vi tå- och hälpartiet. Helheten är enkel och klassisk så den som vill kan lätt bära strumporna även utanför löpspåret eller gymmet. Materialet som består av en kombination av bomull, polyester och elastan borgar för en slitstark, hygienisk och komfortabel strumpa som inte tappar formen. Ett 3-pack för runt 80 kronor kronor är enligt oss dessutom ett riktigt fynd!