Bästa badbyxorna 2023

Bästa enfärgade badbyxorna

Polo Ralph Lauren Slim Traveller

Bästa mönstrade badbyxorna 

Nikben Jiro

Bästa sportiga badbyxor

Björn Borg Badshorts Salem

Alternativ mönstrade badbyxor

Björn Borg Loose Shorts Sylvester

Mest prisvärda badbyxor

STUDIO TOTAL Swim Shorts

Mest prisvärda mönstrade badbyxor

Happy Socks Tiki Soda 

Vilka är de bästa badbyxorna? Det är en fråga vi lagt mycket tid på, och på många sätt är det en fråga som ligger nära hur vi tänker kring kalsonger. De bästa badbyxorna är snygga och har hög kvalitet men också en passform som klär dig. De ska helst kännas roliga att ta på sig, och göra turen till stranden eller simhallen lite trevligare.

Så vad exakt är det som kännetecknar riktigt bra badbyxor? Enligt oss är de bästa badbyxorna lagom långa, varken superkorta eller långa. En vältränad kropp kan passa bra i speedos, men för de flesta är det optimalt med en mer balanserad passform- Där passar ett par medellånga badbyxor med smal passform perfekt för de allra flesta.

Men smaken är som baken, och därför har vi samlat en lite bredare uppsättning badbyxor som passar in bland de allra bästa. Kolla gärna in innehållsförteckningen om du är intresserad av något speciellt. Där hittar du klassiskt enfärgadde modeller men även mer vågade varianter med mönster för den som vill göra ett intryck på beachen.

Enkelfärgade badbyxor – stilrent och klassiskt

Badbyxor i medellängd i stilrent enkelfärgat utförande. Perfekt för dig som vill se bra ut men samtidigt hålla det enkelt, utan att sticka ut för mycket. 

Bästa premium badbyxor – Polo Ralph Lauren Slim Traveller Badshorts

Ultraklassiska Polo Ralph Lauren har en helt självklar modell aldrig kommer vara fel. Dessa badbyxor har två sidofickor och en bakficka med knäppning. En diskret och smakfull Ralph Lauren-logga nedtill det vänsta benet. Denna modell är tillverkad i en lyxig väv av 100% polyamid, vilket ger en bra känsla och bra egenskaper som gör att de torkar snabbt. Just denna modell finns i flera olika färger som marinblått, rött, militärgrönt och svart.

Bästa sportiga badbyxor – Björn Borg Badshorts Salem

Från Björn Borg har vi en lite mer sportig men fortfarande klassisk modell. Denna modell har dolda sidofickor samt en bakficka utan lock. Björn Borg-loggan löper längs sidosömmen på bägge sidor. Vi föredrar normalt lite mer diskret branding men i detta fallet ser det bra ut! Snörningen som är ton-i-ton med tyget gör att badbyxorna ser extra stilrena ut. 

Dessa badbyxor är tillverkade i 100% polyester som tillverkats från återvunnet material. En extra bonus till en redan schysst badbyxa. Dessa badbyxor finns i färger som marinblått, svart och lite somrigare orange/korallrött.

Mest prisvärda badbyxor – STUDIO TOTAL Badshorts Swim Shorts

Dessa badbyxor från Studio Total är superenkla i sin desing och ger ett avskalat och diskret intryck. Byxorna saknar sidofickor men har en bakficka, vilket gör modellen än mer enkel men också lite mindre användbar utanför stranden. Designmässigt är de riktigt snygga och även materialet är bra, 100% polyester som torkar snabbt. Dessa finns i enfärgat marinblått, svart och rött samt en mönstrad variant med tropiska löv.

Mönstrade badbyxor – personligt och kaxigt

Dessa badbyxor visar lite mer personlighet och är utmärkta val för dig som vågar lite mer. De roliga mönstren sticker ut på ett bra sätt och kan till och med vara lite av en conversation starter. På gott och ont!

Bästa mönstrade badbyxor – Nikben badshorts Jiro

Svenska märket Nikben var ett av de första märkena att återlansera färgglada och mönstrade badbyxor. De satte en trend med sina glada motiv föreställande sushi, bananer, glassar med mera. På bilden syns modellen Jiro där temat är just sushi. Själva modellen är annars klassisk med två sidofickor och en utanpåliggande bakficka. Tillverkade i en väv av 100% polyester med en lyxig känsla och bra torkegenskaper. 

Alternativ mönstrade badbyxor – Björn Borg Loose Shorts Sylvester

En annan variant på mönstrade badbyxor med roliga och  oväntade motiv kommer från Björn Borg. Även denna variant är av klassisk modell med sidofickor och en bakficka. En diskret lapp med Björn Borg-loggan är fäst vid vänstra benslutet. Just denna modell har färgglada glassar, men modellen finns även i andra mönster. Dessa badbyxor är tillverkade i en snabbtorkande väv med 100% polyester.

Mest prisvärda mönstrade badbyxor – Happy Socks Badshorts Tiki Soda Swim Shorts

Ett budgetvänligt alternativ för dig som vill ha något roligt och mönstrat är dessa badbyxor från Happy Socks. Även dessa har oväntade och spännande mönster på sina tyger kombinerat med en klassisk badbyxemodell. Dessa har sidofickor på bägge sidor och saknar bakficka. De tillverkas i 100% polyseter och finns förutom denna modell med Tiki-inspirerat motiv i en mängd andra mönster.

Mest prisvärda kalsongerna 2023

Även om vi på Kalsongguiden har en särskild kärlek till riktigt bra kalsonger är vi väl medvetna om att det inte är det som de flesta vill lägga stora pengar på. För de allra flesta är kalsonger något man inte tänker så mycket på och helst köper så billigt som det...

Recension: Calvin Klein boxer briefs

Klassikernas klassiker? Calvin Klein är förmodligen ett av de namnen som närmast förknippas med underkläder och kanske kalsonger i synnerhet. Ursprungligen startat på 70-talet av amerikanen med samma namn är det ett varumärke som under varje efterföljande årtionde...

Läsarfråga: kalsonger som korvar sig

Vi fick en fråga från en läsare som vi tänkte göra vårt bästa för att svara på, och kanske är det fler som har samma bekymmer. Läsaren undrar om vad det är som gör att kalsonger ibland korvar upp sig och vad som kan göras för att slippa detta. Fråga: Hej. Jag har...

Bästa långkalsongerna 2023

När temperaturen sjunker och vindarna blåser kallare är det skönt att dra på sig ett par krispigt nya långkalsonger. Ingen gillar att frysa och om du vistas mycket utomhus under hösten och vintern (och låt oss vara ärliga, våren) är du förmodligen i...

Bästa briefs kalsonger 2023

Bra kalsonger är viktigt! Det är det första du tar på dig och det sista du tar av dig, sitter på hela dagen och ska hålla upp i vått och torrt. Oavsett om du spenderar dagen på kontor, tränar aktivt eller är på utflykt ut i naturen – dåliga kalsonger...

Hittar du inte vad du letar efter?

Kanske vill du hellre titta på någon annan kalsongmodell. På Kalsongguiden har vi  allt du behöver veta om briefs, boxer trunks, boxer briefs eller boxers!

Läs om briefs

Läs om boxer trunks

Läs om boxer briefs

Läs om boxers