Bästa ankelstrumporna (låga strumpor) 2023

Bästa ankelstrumporna

Topeco ankelstrumpor i bambu

Bästa budget ankelstrumpor

Resteröds ankelstrumpor

Dags att köpa nya ankelstrumpor? Låga strumpor har blivit mer och mer populärt och är framförallt på sommaren väldigt skönt. Framförallt är det trevligt att ha ett par strumpor utan skaft när du bär shorts, eftersom många tycker illa om hur det ser ut med strumpskaft till bara ben. Men även med långbyxor kan det vara snyggt med ett par låga ankelstrumpor, om du vill ha en strumplös look.

Vilka ankelstrumpor är bäst och mest prisvärda?

De bästa ankelstrumporna är hållbara, sköna och har en lagom höjd på skaftet. Det finns mängder av tillverkare av strumpor men det är först när du använt dem ett tag som du märker vilka som är bra. Vi har därför testat ett gäng olika märken och varianter för att komma fram till de som just nu håller högst klass. Nedan hittar du de vi rekommenderar, efter att ha köpt och testat en hel drös med olika ankelstrumpor. 

Bästa ankelstrumporna – Topeco ankelstrumpor i bambu

Detta multipack från Topeco innehåller egentligen två stycken 3-pack av två olika modeller. Ena modellen är en klassisk ankelstrumpa med lågt skaft som passar perfekt för sneakers och liknande. Den andra modellen som ingår är en så kallad no-show-strumpa som har en ännu större öppning. Dessa är perfekta strumpor till mer dressade skor eller sneakers som är lite lägre, till exempel Vans slip-ons och liknande.

Strumporna tillverkas i en blandning främst bestående av bambu, som är både slitstarkt och svalkande. Dessutom får du strumpor i mixade färger i snygga jordtoner.

Kommentar från testaren: Dessa strumpor har jag främst använt till lite finare skor där jag velat att det ska se ut som att jag kört strumplöst. De är väldigt sköna och har hållit bra. Det tog någon användning för att vänja mig vid no-show-strumpornas passform men nu har de blivit favoriter i strumplådan.

Bästa budget ankelstrumpor – Resteröds ankelstrumpor

Ett annat alternativ, också i skön och högkvalitativ bambu. Dessa strumpor från Resteröds är i en och samma modell och färg. Dessa ankelstrumpor är lite mer sportiga och passar väldigt bra framförallt till sneakers. Finns i fempack i antingen vitt eller svart, till ett bra pris.

Kommentar från testaren: Jag har varit väldigt nöjd med mina strumpor från Resteröds, som använts under en lång tid och tvättats om och om igen. Trots flitigt användande har de hållit väldigt bra, och fortsätter att behålla form och färg.

Bästa kalsongerna 2023

Bästa boxer-kalsongerna - Björn Borg Cotton Stretch Boxer Köps bäst hos Björn Borg Björn Borg Cotton Stretch Boxer 7-pack är definitiva favoriter bland boxerkalsonger. Dessa kalsonger är tillverkade av ett fint stretchigt material som kombinerar bomull och stretch,...

Billigaste kalsongerna 2023

Även om vi på Kalsongguiden har en särskild kärlek till riktigt bra kalsonger är vi väl medvetna om att det inte är det som de flesta vill lägga stora pengar på. För de allra flesta är kalsonger något man inte tänker så mycket på och helst köper så billigt som det...

Recension: Calvin Klein boxer briefs

Klassikernas klassiker? Calvin Klein är förmodligen ett av de namnen som närmast förknippas med underkläder och kanske kalsonger i synnerhet. Ursprungligen startat på 70-talet av amerikanen med samma namn är det ett varumärke som under varje efterföljande årtionde...

Läsarfråga: kalsonger som korvar sig

Vi fick en fråga från en läsare som vi tänkte göra vårt bästa för att svara på, och kanske är det fler som har samma bekymmer. Läsaren undrar om vad det är som gör att kalsonger ibland korvar upp sig och vad som kan göras för att slippa detta. Fråga: Hej. Jag har...

Bästa långkalsongerna 2023

När temperaturen sjunker och vindarna blåser kallare är det skönt att dra på sig ett par krispigt nya långkalsonger. Ingen gillar att frysa och om du vistas mycket utomhus under hösten och vintern (och låt oss vara ärliga, våren) är du förmodligen i...

Hittar du inte vad du letar efter?

Kanske vill du hellre titta på någon annan kalsongmodell. På Kalsongguiden har vi  allt du behöver veta om briefs, boxer trunks, boxer briefs eller boxers!

Läs om briefs

Läs om boxer trunks

Läs om boxer briefs

Läs om boxers