Bästa ankelstrumporna (låga strumpor) 2020

Dags att köpa nya ankelstrumpor? Låga strumpor har blivit mer och mer populärt och är framförallt på sommaren väldigt skönt. Framförallt är det trevligt att ha ett par strumpor utan skaft när du bär shorts, eftersom många tycker illa om hur det ser ut med strumpskaft till bara ben. Men även med långbyxor kan det vara snyggt med ett par låga ankelstrumpor, om du vill ha en strumplös look.

Vilka ankelstrumpor är bäst och mest prisvärda?

De bästa ankelstrumporna är hållbara, sköna och har en lagom höjd på skaftet. Det finns mängder av tillverkare av strumpor men det är först när du använt dem ett tag som du märker vilka som är bra. Vi har därför testat ett gäng olika märken och varianter för att komma fram till de som just nu håller högst klass. Nedan hittar du de vi rekommenderar, efter att ha köpt och testat en hel drös med olika ankelstrumpor. 

Bästa premium: Topeco ankelstrumpor i bambu

Detta multipack från Topeco innehåller egentligen två stycken 3-pack av två olika modeller. Ena modellen är en klassisk ankelstrumpa med lågt skaft som passar perfekt för sneakers och liknande. Den andra modellen som ingår är en så kallad no-show-strumpa som har en ännu större öppning. Dessa är perfekta strumpor till mer dressade skor eller sneakers som är lite lägre, till exempel Vans slip-ons och liknande.

Strumporna tillverkas i en blandning främst bestående av bambu, som är både slitstarkt och svalkande. Dessutom får du strumpor i mixade färger i snygga jordtoner.

Kommentar från testaren: Dessa strumpor har jag främst använt till lite finare skor där jag velat att det ska se ut som att jag kört strumplöst. De är väldigt sköna och har hållit bra. Det tog någon användning för att vänja mig vid no-show-strumpornas passform men nu har de blivit favoriter i strumplådan.

Bästa budget: Resteröds ankelstrumpor

Ett annat alternativ, också i skön och högkvalitativ bambu. Dessa strumpor från Resteröds är i en och samma modell och färg. Dessa ankelstrumpor är lite mer sportiga och passar väldigt bra framförallt till sneakers. Finns i fempack i antingen vitt eller svart, till ett bra pris.

Kommentar från testaren: Jag har varit väldigt nöjd med mina strumpor från Resteröds, som använts under en lång tid och tvättats om och om igen. Trots flitigt användande har de hållit väldigt bra, och fortsätter att behålla form och färg.