För många är nog Sunspel ett okänt märke. Deras plagg säljs endast i ett fåtal svenska butiker och har aldrig varit trendiga eller märkt ut sig för den breda massan. Det är möjligen lite oförtjänt, för Sunspels kläder och i synnerhet underkläder hör till de bästa du kan köpa. 

Sunspel är ett brittiskt märke vars historia går ända bak till 1850-talet. Ett starkt fokus ligger på att göra baskläder i enkla färger som vitt, grått och marinblått. All produktion sker för hand (eller snarare på maskin, men av sömmerska) och med en enorm noggrannhet. Den höga produktionskvalitén gör att plaggen håller längre och känns lyxigt välgjorda. Samtidigt hör de till de mest exklusiva producenterna av herrunderkläder på marknaden. De är väl värda att tittas närmare på.

James Bond <3 Sunspel

Med sin långa historia av hög kvalitet är det naturligt att Sunspel gjort avtryck. Till exempel inför James Bond-filmen Casino Royale när Sunspel tillfrågades om att ta fram en pikétröja för Daniel Craig att bära. De valde då att anpassa sin Riviera Polo som de tillverkat sen 50-talet, sydd med ett elastiskt mesh-liknande tyg som andas och anpassar sig till kroppen. För att göra den mer relevant för moderna män (och inte minst 007) valde de att göra passformen mer åtsittande och med kortare ärmar. Det blev väldigt lyckat och en stor hit, och den uppdaterade Riviera Polon säljs än idag.

Daniel Craig i Riviera Polo

Bild: Sunspel.com

Några år senare blev kopplingen till Bond ännu starkare. 2011 lanserade Sunspel nämligen sina första badkläder, och tog då i samarbete med utställningen Designing 007: Fifty years of Bond Style fram ett par replikor av badbyxorna som Sean Connery bar i filmen Thunderball (1965). Väldigt roligt samarbete tycker vi, och precis som Riviera Polo finns dessa kvar i sortimentet än idag.

Sean Connery i Thunderball

Sean Connery under inspelning av filmen Thunderball (1965)

Sunspel badshorts

Sunspels version av Thunderball-badbyxorna

Vi tycker att Sunspel är ett fantastiskt företag som med sin tillverkning erbjuder en unikt välgjord produkt. Priserna är relativt höga men inte orimliga. Vill du titta närmare på produkterna så säljs Sunspel i Sverige via CareOfCarl.com.