Vi är nu en bra bit in på våren och sommaren står snart för dörren. Många har redan börjat planera sommarledighet och nöjen med förhoppning om att kunna njuta av sol och bad. Oavsett om du planerar en resa eller håller dig på hemmaplan kanske ett par nya badbyxor är precis vad du behöver för att sätta pricken över i:et inför årets härligaste månader. Vi tipsar om det svenska märket Nikben som gör fantastiska badbyxor som osar sommar och sol.

Nikben grundades av svenskarna Nicklas och Benjamin med visionen att göra badbyxor med en twist och som gör intryck. Hela kollektionen bygger på en smakfull modell med lagom längd på benen, som passar de flesta män riktigt bra. Det som sticker ut är designen på tyget som genomgående består av lekfulla mönster. Eller vad sägs om badbyxor med bananer, stekta ägg eller flamingos? Vi tycker det är härligt glädjefyllt och perfekt för ett plagg som badbyxorna.

Byxorna görs i 100% snabbtorkande polyester med två sidofickor, en bakficka samt ett innefoder i mesh. materialet är av hög kvalitet och byxorna välsydda, vilket gör att vi tycker priset på 899 kronor kan motiveras. Det går helt klart att hitta billigare badbrallor, men inte med samma unika design och somriga känsla. Nedan har vi valt ut våra favoriter från Nikben.


Badbyxor från Nikben - "Go Bananas"Denna modell med grön bas och mönster bestående av gula bananer och texten “Go bananas” är lagom urflippad och ändå lättburen tack vare färgvalen som passar de flesta hudtoner.

Läs mer om Nikben – “Go Bananas Green”


Badbyxor från Nikben - "Benedict"

För dig som föredrar en mer neutral design på dina badbyxor är dessa med svart bas ett bra val. Mönstret med stekta ägg är ett oväntat och lekfullt inslag som känns kreativt, samtidigt som helheten är hyfsat neutral och nedtonad.

Läs mer om Nikben – “Benedict”


Badbyxor med sushimotiv

Denna modell heter “Jiro” efter den japanska sushimästaren Jiro och är ett måste för dig som älskar sushi. Med en turkos bas och ett mönster med olika sushirätter är detta en personlig favorit för oss. Supersnygg och oväntad!

Läs mer om Nikben – “Jiro”