Våren står för dörren och många ser några av årets bästa månader för joggingturer utomhus framför sig. Efter månader av mörker och kyla får vi äntligen möjlighet att återigen lapa i oss av sol och friska vindar. För att fira detta har vi satt samman en lista på vilka vi tycker är de mest prisvärda och funktionella strumporna för träning just nu!

Ja, även om vi vanligen lägger största fokuset på Kalsongguiden på just kalsonger är det enligt oss ungefär samma kvalitéer som gör strumpor bra. Vi tycker att underkläder oavsett sort ska vara funktionella och hållbara, slitstarka och ha ett rimligt pris. Det måste inte vara snorbilligt om kvalitén är hög och känslan något över det vanliga, men är det billigt är det förstås en fördel. VI har därför valt ut ett antal olika sorters strumpor med hänsyn till just det – bra strumpor som är grymma att träna i och som inte kostar en krona mer än de smakar.

Budget: Storpack från Adidas

Prisvärt 6-pack strumpor från Champion, utmärkta för träning

Vi börjar med basics. För dig som vill slippa tvätta stup i kvarten och helt enkelt vill ha vanliga hederliga strumpor utan vidare krusiduller – här har du vad du söker. Dessa strumpor från Champion säljs i ett storpack med två av vardera färgerna vitt, grått och svart. Designmässigt har de en diskret logga högst upp på skaftet samt förstärkningar vi tå- och hälpartiet i kontrasterande färg. Helheten är enkel och diskret så den som vill kan lätt bära strumporna även utanför löpspåret eller gymmet. Materialet som består av en kombination av bomull, polyester och elastan borgar för en slitstark, hygienisk och komfortabel strumpa som inte tappar formen. Ett 6-pack för 199 kronor är enligt oss dessutom ett riktigt fynd!

Bästa pris här


Lyx: Falke Run

Sportiga strumpor från lyxtillverkaren Falke - perfekt för dig som vill ha det bästa

Falke är främst kända som strumptillverkare av fina herrstrumpor som mycket väl kan användas till dressad klädsel som exempelvis kostym. De gör även en lyxig variant av en sportstrumpa med extremt avskalad design och förstärkningar i ton-i-ton vid de hårdast belastade delarna. Detta ger ett diskret och cleant utseende och en strumpa som dessutom är oöverträffat mjuk och skön. Mixen av bomull och polyamid skapar en mjuk stretch som sitter skönt på foten och samtidigt andas. Detta bidrar till minskad lukt och är i allmänhet skönare för fötterna.  Enligt oss är detta creme de la creme och förmodligen de bästa strumporna för träning som finns på marknaden.

Bästa pris här