Hem » De bästa kalsongmärkena » Köpguide – Briefs

BriefsBriefs

Briefs, ibland kallat Y-front, är den kortaste modellen av kalsonger. Kalsongerna täcker normalt hela baken samt framdelen medan låren är helt bara. Denna kalsongmodell anses av många vara en av de mest bekväma  då det är ett minimum av tyg som kan “korva” sig eller åka upp längs med benen. Briefs anses av samma skäl vara de mest sportiga kalsongerna och lämnar inte mycket till fantasin. 

Vanligen sys kalsongerna i ett tyg bestående av en kombination av bomull och elastan, vilket ger en hel del stretch.

Våra bästa briefs

Det finns många märken som tillverkar och säljer briefs. Dock finns det ett fåtal som gör kalsonger som känns riktigt bra att ha på sig, ser snygga ut och som klarar att tvättas igen och igen. Här delar vi med oss av  våra favoriter.

Denna sida innehåller affiliatelänkar, vilket innebär att vi får några procents provision om du väljer att klicka på länkarna och köpa något. Vi har dock inte i övrigt mottagit någon kompensation för det vi skriver. Länkarna är en nödvändighet för att Kalsongguiden ska kunna drivas och om du gillar sidan är vi mycket tacksamma för att du handlar via våra länkar.

Calvin Klein

 

Klassikern från Calvin Klein är för oss självskriven. Kanske den mest ikoniska kalsongmodellen från det främsta varumärket. Calvin Klein har alltid varit ett bra val och kommer alltid vara ett bra val.

Bästa pris hos Uppercut

Material:95% bomull och 5% elastan.
Tvätt:- Tvättas i 30 grader
- Kan torktumlas på låg värme
Design:Normal midja. Resår i vitt med logotyp i svart.

Finns i:
- svart
- vitt
- grått
Prisexempel:3-pack 379 kr
Bild: Calvin Klein

 

Bread & Boxers

Bread & Boxers är ett svenskt varumärke som nu funnits i ett par år. De säger själva att de fokuserar på att göra baskläder som är snygga och funktionella med hög komfort. Vi gillar dem framförallt för den cleara designen och vettiga priser. Plus i kanten för att de gör sina kalsonger i ekologisk bomull.  Ett mycket bra val.

En intressant  detalj är att hockeyspelaren Henrik Lundqvist provade underkläderna från Bread & Broxers och gillade dem så pass att han numer är delägare i företaget.

Bästa pris hos Stayhard

Material:94% ekologisk bomull och 6% elastan.
Tvätt:- Tvättas i 40 grader
- Torktumlas ej
Design:Medium midjehöjd. Diskret tygpatch med logotyp vid vänster sida av resåren.

Finns i:
- svart
- vitt
- grått
Produktionsland:- Indien
Priser:1-pack - 179 kr
Bread & Boxers brief
Bild: Stayhard

CDLP

Den svenska nykomlingen CDLP gör kalsonger med fantastisk känsla i lyxiga material och läcker förpackning. Vi älskar den diskreta designen och att kalsongerna är hållbart producerade. En ny favorit som vi rekommenderar alla att prova. Läs gärna vår recension.

Bästa pris hos Care of Carl

Material:95% Lyocell och 5% elastan. Fantastiskt bekväma, slitstarka och miljövänliga
Tvätt:- Tvättas i 40 grader
- Torktumlas ej
Design:Normal midja. Snygga och stilrena. Förpackning och färgval andas lyx och smakfullhet.

Finns i:
- svart
Produktionsland:Portugal
Priser:3-pack - 649kr
CDLP briefs
Bild: CDLP

Hittar du inte vad du letar efter?

Kanske vill du hellre titta på våra sidor om boxer trunks, boxer briefs eller boxers?